Informatie Editie 2010

DATUM

Het toernooi wordt gehouden op vrijdag 30 en zaterdag 31 Juli 2010. Waarom op deze datum? Omdat het onze ervaring is dat clubs houden van een toernooi met hoge kwaliteit in het voorseizoen. Deze twee dagen passen het beste voor de meeste Europese top competities. Clubs kunnen een toernooi combineren met een trainingskamp. Twee nachten accommodatie/huisvesting zijn nodig.

SPORTACCOMMODATIE

Sportaccommodatie "Lytse Trije" in Sexbierum. Alle wedstrijden van het toernooi zullen plaats vinden op de twee velden van deze accommodatie. Vriendschappelijke wedstrijden en trainingen zullen ook georganiseerd worden op sportaccommodaties in de nabije omgeving of op de AVC-velden zelf

CLUB SELECTIE REGELS

Op het AVC Toernooi is het belangrijkste om een hoog kwaliteitsniveau te hebben en niet een hoog kwantiteitsniveau. In principe moeten alle clubs op het hoogste niveau spelen in hun land. Er zijn drie uitzonderingen.

1. Gastheer AVC Sexbierum zal op het toernooi spelen.

2. Clubs van het tweede niveau uit Duitsland, Engeland, Zweden, Noorwegen en Frankrijk mogen ook mee doen.

3. De Toernooi Commissie kan twee "Wild Cards" geven aan teams die normaal gesproken niet mee mogen doen. Dit kan een Nationaal team zijn, een selectie of een regionaal team.

WEDSTRIJDEN

Clubs zullen 5 wedstrijden spelen van 40 minuten. Er doen 10 teams mee in twee groepen van 5. De winnaars van de groepen spelen tegen elkaar in de finale, de nummers 2 spelen tegen elkaar in de kleine finale etc. Rondom het toernooi kan AVC helpen wedstrijden te organiseren tegen teams van verschillende sterkte.

TRAININGSFACILITEITEN EN OVERNACHTINGEN

Voor een aantal clubs kan AVC op eigen accommodatie velden beschikbaar stellen voor trainingen. Als er op de accommodatie van AVC te weinig ruimte is kunnen we helpen goede velden te vinden op een accommodaties in de nabije omgeving.

Tevens kan AVC actief helpen bij het vinden van geschikte accomodaties voor deelnemende teams. Zie hiervoor bij de rubriek "Accommodatie" in het menu van deze website waar wij diverse adressen al vermeldt hebben.

ACTIVITEITEN RONDOM HET TOERNOOI

Op zaterdag zal AVC waarschijnlijk een prijsuitreiking organiseren in het Dorpshuis. Dit zal een avond zijn waar de verschillende topteams van gedachten kunnen wisselen over de wedstrijden en natuurlijk plezier hebben en dansen.

SCHEIDSRECHTERS

De verschillende wedstrijden van het toernooi zullen geleid worden door scheidsrechters van hoog niveau. Er zullen officiële scheidsrechters en grensrechters zijn. Alle scheidsrechters zullen minimaal van Nederlandse 1e klasse (Vrouwenvoetbal) niveau zijn.


© 2005